
Primavara in Balcani
Un amestec savuros de culturi si traditii, un spatiu geografic bogat, vremuri aprigi, oameni nevoiti sa nu stea locului. De la ghele, pite, ghiveci, terci si pana la bucataria autentica de azi, nu trebuie decat putin interes, multa imaginatie si accentul pe ingrediente locale. Incepem cu niste paste laudate in oras si continuam:
- Ravioli cu Urzici, Sos de Unt
- Musaka-burger cu Vita si Telina (origine turceasca, abordare urbana, sos Bechamel), Salata de Loboda si primavaratice
- Gogosele de urda in supa de visine – de pe la noi și de la vecini
Include: bauturi nealcoolice, brosura cu retete, diploma de participare. Instructor curs: Chef Ileana Braniste - ii place sa gateasca cu si pentru vin si a fost timp de 3 ani Chef la primul gastro wine bar din Bucuresti. Tine la heritage-ul si la ‘gustul’ romanesc, Ii place sa creeze mancare cu emotii, sa starneasca discutii si sa puna la indoiala tehnicile clasice pe care le stapaneste si foloseste pentru a reinventa mancarea autohtona. Ileana intriga. ! Durata: 3 ore.