Calendar

Urmatoarele cursuri & events

Curs de desert: Deserturi Decadente

Fără nici o altă prezentare, un atelier care se întinde precum crema caramel, pe durata a 3 ore parcă prea scurte. Învață 6 deserturi decadente: 

  • Cookies cu Nuci si Chipsuri de Ciocolata (Walnut chocolate chip cookies)
  • Chifle dulci cu nuci pecan si caramel cu Bourbon (Bourbon spiked pecan sticky buns)
  • Tarta cu Mousse de Ciocolată (Chocolate Mousse Pie)
  • Tartă cu Lămâie, Iaurt și Miere (lemon, yogurt & honey tart)
  • Pavlova
  • Chocolate Fudge
Include apă, ceai, cafea, rețete (email). • Instructor curs: Alexandra Iordache (Pastry Chef & Owner ILENWE) • Durata: 3 ore • Limba: română

Nov 23 / 12:00

Preturi

375RON/participant

Cooking class: Tapas & Wine Society

In nordul Spaniei, tapas sunt numite pinchos. Si asta pentru ca micile gustari sunt împunse pe o scobitoare (pincho). Scobitorile sunt folosite și la evidența notei de plată (un picho = 1 sau 2 euro). Sunt multe legende despre provenienta acestor mici gustări (tapas), însă ce este important azi - tapas-urile, adesea asociate unei băuturi, sunt prilej de conversație, deci un fel de party-starter. Îți va fi util să înveți câteva rețete excelente pentru următoarele tale petreceri acasă cât și asocierea potrivită de vinuri. 

  • Creveți, sos Bloody Mary
  • Calamari, sos Aioli
  • Brânză de Capra caramelizata cu Capșuni și Măsline
  • Smochine cu Brânză
  • Ton Tataki
  • Pui Satay
  • Rulou Somon afumat, Castraveti, Ceapă verde
  • Pulpă de Rață confiată cu Prune uscate și Susan
Include apă, ceai, cafea, wine pairing, rețete (email). • Instructor curs: Chef Constantin Turculeț • Durata: 3 ore • Limba: română

Nov 24 / 12:00

Preturi

365RON/participant
185RON/invitat

Express cooking: Tapas + Beer pairing

În nordul Spaniei, tapas sunt numite pinchos. Si asta pentru ca micile gustări sunt împunse pe o scobitoare (pincho). Scobitorile sunt folosite și la evidența notei de plată (un picho = 1 sau 2 euro). Sunt multe legende despre provenienta acestor mici gustari (tapas), însă ce este important azi - tapas-urile, adesea asociate unei băuturi, sunt prilej de conversație, deci un fel de party-starter. Îți va fi util să înveți câteva rețete excelente pentru următoarele tale petreceri acasă: 

  • Chorizo Spanish Omelet 
  • varietați de Quiche 
  • Mousse de Brânză de capră cu Nuci si Miere
  • Mini Croque Monsieur
  • Rillet de Somon 
  • Spring Rolls, sos sweet chilli 

*** Cursul Express = scurt, fun, concentrat pe un anume subiect, predat în 1h.30minute. Spre deosebire de cursurile obisnuite de 3 ore, un curs express urmărește un singur subiect și este perfect pentru deconectarea ‘after-work’.

Include apă, ceai, cafea, asociere de bere artizanală, rețete (email). • Instructor curs: Chef Constantin Turculeț • Durata: 1 ora 30 minute • Limba: română

Nov 27 / 18:30

Preturi

215RON/participant

Curs: Deserturi Healthy/Keto/Baby friendly

“Și n-o să-mi pară rău.”

Curs de deserturi sănătoase (și foarte gustoase), potrivite și copiilor. Durata: 3 ore guilt-free.

  • Galette cu fructele sezonului
  • Banana-Pumpkin Bread cu Smochine si nuci Pecan
  • Cookies vegane cu Căpșuni 
  • Tartă cu Mere și Ghimbir 
  • Fudgy- raw Brownies vegane
Include apă, ceai, cafea, rețete (email). • Instructor curs: Alexandra Iordache (Pastry Chef & Owner ILENWE) • Durata: 3 ore • Limba: română

Dec 7 / 12:00

Preturi

365RON/participant

Cooking class & Wine pairing: Alice in Wonderland

La acest curs de gătit ne întâlnim cu Ileana cea curajoasă, nonconformistă, o adevarată Alice in Țara Minunilor care ne poartă într-un soi de aventură gastronomică. Trei rețete superbe și asocieri de vin care te vor învăța ce frumos e să treci dincolo de reguli. Doar “We're all mad here.” 

  • Un Spumant: Trei texturi de Varză: Colțunaș cu varză dulce, Șărmăluță cu carne de Rață, Varză arsă
  • Un Rosé de Provence: twice-cooked Pork Belly cu Piper Szechuan și Legume verzi
  • Un Vin de Desert: Trifle cu Mango și Rom

***Această serie de cursuri explorează puterea gastronomiei de a dărui una dintre cele mai simple mari plăceri. Mâncarea exprimă afecțiune și aduce oamenii împreună, iar vinul creează contextul social în care omul devine binevoitor, filozof, adesea amorezat de lume. Vom explora aici de la asocierile clasice, către cele mai curajoase, pentru că 'amor mundi'.

Include apă, ceai, cafea, wine pairing (un pahar/fiecare vin), rețete (email). • Instructor curs: Chef Ileana Braniște • Durata: 3 ore • Limba: română

Dec 8 / 12:00

Preturi

365RON/participant
185RON/invitat

Xmas Gingerbread House – copii și părinți

Cel mai dorit atelier al nostru The Gingerbread House (ediția 7) a revenit !  Vei crea propria căsuță de turta dulce din aluatul nostru secret (rețetă pe care o vei primi). Vei coace, tăia în forme, lipi cu ‘zăpadă magică’ și decora căsuța rumenă. Vei avea la dispoziție cele mai frumoase decorațiuni de Crăciun și te vom îndruma cum să le folosești pentru un efect de poveste.  

Acest atelier Xmas Gingerbread House este pentru cupluri copil + 1 părinte, dornici să creeze împreună un proiect delicios, într-un cadru de poveste (casa SG). Fiecare pereche copil+1 părinte va crea o căsuță.

Include apa, ceai, glühwine (varianta kids friendly), o căsuță frumos împachetată, cookies din turtă dulce • Instructor: Carmen Pop (brutar/owner Flour Power Bakery) • Limba: română • Durata: 2 ore • Varsta minima: 6 ani

Dec 14 / 11:00

Preturi

200RON/participant

Xmas Gingerbread House – copii și părinți

Cel mai dorit atelier al nostru The Gingerbread House (ediția 7) a revenit !  Vei crea propria căsuță de turta dulce din aluatul nostru secret (rețetă pe care o vei primi). Vei coace, tăia în forme, lipi cu ‘zăpadă magică’ și decora căsuța rumenă. Vei avea la dispoziție cele mai frumoase decorațiuni de Crăciun și te vom îndruma cum să le folosești pentru un efect de poveste. 

Acest atelier Xmas Gingerbread House este pentru cupluri copil + 1 părinte, dornici să creeze împreună un proiect delicios, într-un cadru de poveste (casa SG). Fiecare pereche copil+1 părinte va crea o căsuță.

Include apa, ceai, glühwine (varianta kids friendly), o căsuță frumos împachetată, cookies din turtă dulce • Instructor: Carmen Pop (brutar/owner Flour Power Bakery) • Limba: română • Durata: 2 ore • Varsta minima: 6 ani

Dec 14 / 15:00

Preturi

200RON/participant

Express cooking: Vită în stil Japonez + Beer pairing

La acest atelier înveți să prepari mușchiul de vită în stil japonez. Tips & tricks: de unde cumpărăm, ce cumpărăm (maturată sau nu, parțile vitei potrivite pentru un ‘steak' suculent), cum gatim rapid si bun.

  • Supă Japoneză cu Udon, Shitake, Muschi Vită, Ceapă verde
  • Mușchi de Vită, sos Yakiniku, 
  • Orez cu Susan

*** Cursul Express = scurt, fun, concentrat pe un anume subiect, predat în 1h.30minute. Spre deosebire de cursurile obisnuite de 3 ore, un curs express urmărește un singur subiect și este perfect pentru deconectarea ‘after-work’.

Include apă, ceai, cafea, asociere de bere artizanală, rețete (email). • Instructor curs: Chef Constantin Turculeț • Durata: 1h30minute • Limba: română

Jan 9 / 18:30

Preturi

225RON/participant

Cooking class: Lost in Japan

Este a doua gastronomie natională traditională inclusă în patrimoniul cultural UNESCO, dupa gastronomia franceză. Asta înseamă că acest fel de a mânca este vital supraviețuirii culturii traditionale. De la ingredientele cele mai proaspete, gătite cât mai puțin, până la gustul ‘umami’ specif și până la prezentare, bucătăria japoneză este simbolul simplității celei mai rafinate. 

Învață să folosești cele mai cunoscute ingrediente (soba, miso, mirin, ceai verde) în trei rețete simplu de recreat acasă:

  • Salată cu Vinete, Miso, Soba noodles, Caju / vinegreta de soia cu ghimbir
  • Muschi de Vită, Orez gătit cu ceai verde, Castraveți și Miso, Ciuperci marinate in Mirin și Ghimbir
  • Kasutera (Pandișpan cu miere)
Include apă, ceai, cafea, un pahar de vin, rețete (email). • Instructor curs: Chef Constantin Turculeț • Durata: 3 ore • Limba: română

Jan 12 / 12:00

Preturi

350RON/participant
185RON/invitat

Cooking class & Wine pairing: Reds have more Fun

Facem din potrivirea mâncării cu vinul (și invers) o practică distractivă, deloc intimidantă, ba dimpotrivă aici îti dăm aripile de care ai nevoie pentru a experimenta acasă și oriunde ai ocazia.  La această sesiune, Ileana a luat vinurile roșii cel mai des asociate cu carnea și … a făcut o ‘obrăznicie’: un meniu vegetarian. Hai să vedem cum ne iese și de data asta!

  • Pinot Noir: Arancini cu inima de Praz, crema de Ciuperci
  • Syrah: home-made Tortilla cu Vinete, Brânză, Fasole neagra
  • Vin de Desert: Gateau au Chocolat, créme Chantilly 
Include apă, ceai, cafea, wine pairing (un pahar/fiecare vin), rețete (email). • Instructor curs: Chef Ileana Braniște • Durata: 3 ore • Limba: română

Jan 19 / 12:00

Preturi

365RON/participant
185RON/invitat

Express Thai cooking class + Beer pairing

Pentru arome naravase și vise tropicale în toiul iernii, go Thai. Învață clasica și delicioasa supă tailandeză cu pui (lapte de cocos, lemongrass, coriandru, lime, chilly etc) și un curry verde vegetarian care merge în orice combinație. La călatoria asta asortăm o bere craft care ne aduce aminte vorba ‘uită destinația, amintește-ți călătoria’ (sau așa ceva).

  • Tom Kha Gai 
  • Green Thai Curry

*** Cursul Express = scurt, fun, concentrat pe un anume subiect, predat în 1h.30minute. Spre deosebire de cursurile obisnuite de 3 ore, un curs express urmărește un singur subiect și este perfect pentru deconectarea ‘after-work’.

Include apă, ceai, cafea, asociere de bere artizanală, rețete (email). • Instructor curs: Chef Constantin Turculeț • Durata: 1h30minute • Limba: română

Jan 23 / 18:30

Preturi

200RON/participant

Curs de Pâine cu Maia (5 ore)

O poveste veche de când lumea, un aliment în memoria ancestrală, adus astazi la nivel de măiestrie și arta. Învață de la un pasionat fără margini, brutar cu experiență și răbdare, despre painea artizanală cu maia. Din cuprinsul atelierului:

  • Despre maia, perpetuarea maialei.
  • Metoda de preparare a pâinii. Procentele brutarului.
  • Autoliza, frământare, strech & fold, fermentare, preshape & shape creativ, dospire, scoring și coacere.
  • Modalităti de păstrare a pâinii.
  • Degustarea pâinii împreună cu alte ingrediente delicioase.
Include suport de curs, aluat pentru acasă, o pâine realizată la curs, băuturi și degustare pâine. • Instructor curs: Carmen Pop (brutar/owner Flour Power Bakery) • Durata: 5 ore • Limba: română

Feb 1 / 11:00

Preturi

365RON/participant

Express cooking: Temaki Sushi + Beer Pairing

In această seară, vei stăpâni tehnica temaki-ului - un tip de sushi rulat manual, vei învăța să gătești orezul pentru sushi, iar de asocierea de bere artizanală ne ocupăm noi. 

Temaki Sushi mix: 

somon / ton / creveti / vita /legume (raw & tempura)

*** Cursul Express = scurt, fun, concentrat pe un anume subiect, predat în 1h.30minute. Spre deosebire de cursurile obisnuite de 3 ore, un curs express urmărește un singur subiect și este perfect pentru deconectarea ‘after-work’.

Include apă, ceai, cafea, asociere de bere artizanală, rețete (email). • Instructor curs: Chef Constantin Turculeț • Durata: 1h30minute • Limba: română

Feb 6 / 18:30

Preturi

200RON/participant

Atelier de Ciocolaterie artizanală

Un atelier de împărtășit cu cei dragi. Vei lucra individual cu ciocolata cuvertură și vei realiza câteva dintre cele mai cunoscute creații din ciocolată, pe care le poți replica și acasă. Ce vei pepara:

  • Trufe cu Șampanie și Ciocolată
  • Praline (nivel începători)
  • Mendiants de Ciocolată cu diferite ingrediente
  • Chocolate barks de Ciocolată albă cu Merișoare, Fistic și Sare de Mare
  • Clusters de Ciocolată și Arahide
Include apă, ceai, cafea, vin spumant, rețete (email). • Instructor curs: Alexandra Iordache (Pastry Chef & Owner ILENWE) • Durata: 3 ore • Limba: română

Feb 14 / 18:00

Preturi

350RON/participant

Cooking class: French Skills (cu pește)

Cu și despre pește, de la filetat, la faimoasa supă de pește din Burgundia și până la clasicul rillette (paté). Trei rețete clasice frantuzești: 

  • Rillette de Somon
  • Pôchouse Bourguignonne (cu Biban de Mare)
  • Mille Feuille cu Cremă de Patiserie cu Vanilie și Zmeură
Include apă, ceai, cafea, un pahar de vin, rețete (email). • Instructor curs: Chef Constantin Turculeț • Durata: 3 ore • Limba: română

Feb 23 / 12:00

Preturi

365RON/participant
185RON/invitat

Cursuri anterioare

Gin & Dine – Cocktail & Food Pairing dinner

Vino la cină, se joacă Gin & Dine! Un pairing extraordinar de cocktail-uri pe baza de gin si mâncare fină.

Un mixolog (Dragoș Bucur) și un chef (Constantin Turculeț) se joacă live pe scenă cu complementaritați si contraste: 3 cocktailuri și 3 farfurii. Iar tu, oaspetele nostru iubitor de gin, ai să-ți petreci seara fascinat de frumusețea unui cocktail pairing, răsfățat de apropierea informală dintre public și bucătărie și ai să descoperi primul principiu într-un joc de potrivire:

“Don’t match, complement!”

*** Deschide Meniul ***

Include băuturi (apă, ceai, cafea, 3 cocktailuri/3 gin-uri), cina-meniu cu trei feluri. Alte 3 cocktailuri signature pe baza de gin vor fi disponibile cu plata pe loc.

Nov 20 / 19:00

Preturi

345RON/participant

Cooking class & Wine pairing: Cumințenia Pământului

O întâlnim pe Ileana cea bună, în trei rețete cuminți, ce vor prinde bine oricui, în orice context. Vei fi gazdă ideală când înveți să le asociezi corect cu trei vinuri clasice, liniștite, potrivite. Un fel de ‘Cumințenia Pământului’ varianta gastronomică. Ce gătim, ce sorbim:

  • Chardonnay: Somon la temperatură joasă, Fenel glasat, sos de Portocale cu Tarhon
  • Cabernet Sauvignon: Mușchiuleț de Berbecuț, Risotto cu Hribi, bob verde
  • Vin de Desert: Tort de Morcovi

***Această serie de cursuri explorează puterea gastronomiei de a dărui una dintre cele mai simple mari plăceri. Mâncarea exprimă afecțiune și aduce oamenii împreună, iar vinul creează contextul social în care omul devine binevoitor, filozof, adesea amorezat de lume. Vom explora aici de la asocierile clasice, catre cele mai curajoase, pentru că 'amor mundi'. 

Include apă, ceai, cafea, wine pairing (un pahar/fiecare vin), rețete (email). • Instructor curs: Chef Ileana Braniște • Durata: 3 ore • Limba: română

Nov 17 / 12:00

Preturi

365RON/participant
185RON/invitat

Express cooking: French Beef + Beer pairing

La acest atelier înveți trei rețete clasice, atemporale, ’statement’. Tips & tricks: de unde cumpărăm, ce cumpărăm (maturată sau nu, parțile vitei potrivite pentru un ‘steak' suculent), cum gatim rapid si bun. Curs express de 1h30 minute, include asociere de bere artizanală.

  • Tartar de Vită, chips de Păstârnac
  • Antricot de Vită, Sos de Piper cu Cognac

  • Pere Belle Hellene

*** Cursul Express = scurt, fun, concentrat pe un anume subiect, predat în 1h.30minute. Spre deosebire de cursurile obisnuite de 3 ore, un curs express urmărește un singur subiect și este perfect pentru deconectarea ‘after-work’.   

Include apă, ceai, cafea, asociere de bere artizanală, rețete (email). Instructor curs: Chef Constantin Turculeț ** Durata: 1H.30MIN. ** In limba română.

Nov 13 / 18:30

Preturi

215RON/participant

Express Fish BBQ

Invață rapid să gatești pește delicios la grătar (inclusiv sa îl filetezi). Curs express de 1h30 minute. 

  • File de Păstrav în bacon și migdale, sos de hrean, sparanghel la grătar și capere
  • Dorada cu usturoi și rozmarin cu chorizo și năut

*** Cursul Express = scurt, fun, concentrat pe un anume subiect, predat în 1h.30minute. Spre deosebire de cursurile obisnuite de 3 ore, un curs express urmărește un singur subiect și este perfect pentru deconectarea ‘after-work’.   

Include apă, ceai, cafea, un pahar de vin/persoană, rețete (email). * alte băuturi pot fi comandate separat la bar. Instructor curs: Resident Chef Sanaz Zahedfar ** Durata: 1H.30MIN. ** In limba engleză.

May 9 / 18:00

Preturi

200RON/participant
100RON/invitat

Miel de Sărbătoare

Învață să gătești miel în orice fel, dar mai ales în trei rețete inspirate din bucătaria mediteraneană. Un festin de curs în 3 ore:

  • Cotlete de Miel cu Salată de Fasole și Căpșuni
  • Friptură de pulpă de Miel, sos Mediteranean cu Spanac
  • Pulpa de Miel umplută cu Caise si ierburi aromatice, Couscous marocan
  • Mini Pască
Include apă, ceai, cafea, asociere de vin, rețete (email). • Instructor curs: Resident Chef Sanaz Zahedfar • Durata: 4 ore • Limba: engleza ** Încurajăm să aduci caserole de acasă pentru mâncarea la pachet.

Apr 21 / 12:00

Preturi

395RON/participant
200RON/invitat

Atelier de Pâine artizanala cu Umpluturi

Vom trece prin toți pașii de pregătire a aluatului de paine, până în momentul începerii primei fermentări. Veți face pâine cu mix de brânzeturi si pâine cu mix de semințe.

Vom vorbi despre tipul de maia folosit, dar și despre diferite tipuri de făină, vom face preshape si îi vom da forma finală pâinii. Vom învăța să o crestăm și vom coace prin 2 metode diferite. Vom degusta pâinile coapte la curs. La finalul cursului vei pleca cu aluatul pentru 2 pâini cu umpluturi diferite, pregătite dupa prima fermentare și  vei pune în aplicare acasă ce ai învatat la curs.

Atelierul durează cca. 5 ore.

Include apă, ceai, cafea, gustări, rețete (email). *vinuri/bere/alte băuturi pot fi achitate la bar. • Instructor curs: Brutar Carmen Pop (Flour Power Bakery) • Durata: 5 ore • Limba: română

Apr 20 / 11:00

Preturi

320RON/participant

Arata mai multe cursuri anterioare