Calendar

Urmatoarele cursuri & events

Le French Duck

Parlez vous gourmet? Un atelier de 1h30minute la care inveti rapid 2 retete chic cu rață și asocierea potrivită cu beri artizanale românești. 

  • Parfait de ficat de rață / Smochine caramelizate / brioșă
  • Rață cu cireșe / texturi de păstârnac & sparanghel


*** Cursul Express = scurt, fun, concentrat pe un anume subiect, predat în 1h.30minute. Spre deosebire de cursurile obisnuite de 3 ore, un curs express urmărește un singur subiect și este perfect pentru deconectarea ‘after-work’.

♥ Poti darui acest curs - iti pregatim un card personalizat.

Include apă, ceai, cafea, asociere de beri craft românești, rețete (email). • Instructor curs: Chef Constantin Turculeț • Durata: 1h30minute • Limba: română

Feb 26 / 18:30

Preturi

200RON/participant

Curs de desert: Deserturi Decadente

Fără nici o altă prezentare, un atelier pentru începători care se întinde precum crema caramel, pe durata a 3 ore parcă prea scurte. Învață 6 deserturi decadente: 

  • Cookies cu Nuci si Chipsuri de Ciocolata (Walnut chocolate chip cookies)
  • Tarta cu Mousse de Ciocolată (Chocolate Mousse Pie)
  • Tartă cu Lămâie, Iaurt și Miere (lemon, yogurt & honey tart)
  • Pavlova
  • Chocolate Fudge

♥ Poti darui acest curs - iti pregatim un card personalizat.

Include apă, ceai, cafea, propriile creatii take-away, rețete (email). • Instructor curs: Alexandra Iordache (Pastry Chef & Owner ILENWE) • Durata: 3 ore • Limba: română

Mar 1 / 11:00

Preturi

375RON/participant

Cook like an Italian (Express)

Câteodată o rețeta e tot ce trebuie. Daca e făcută bine. Așa și atelierul acesta: paste proaspete, sos carbonara, desert simplu si de senzație. Atelier de 1h.30minute cu asociere de beri artizanale românești.

  • Adevăratele paste Carbonara (paste de casă / guanciale / parmezan crocant / gălbenuș de ou confiat)
  • Sorbet de Prune cu infuzie de amaretto


*** Cursul Express = scurt, fun, concentrat pe un anume subiect, predat în 1h.30minute. Spre deosebire de cursurile obisnuite de 3 ore, un curs express urmărește un singur subiect și este perfect pentru deconectarea ‘after-work’.

♥ Poti darui acest curs - iti pregatim un card personalizat.

Include apă, ceai, cafea, asociere de beri craft românești, rețete (email). • Instructor curs: Chef Catalin Constantin • Durata: 1h30minute • Limba: română

Mar 5 / 18:30

Preturi

200RON/participant

La Bohème- Cooking class & Wine pairing

Nu contează în ce cartier locuiești, chiar dacă nu este Cartierul Latin din Paris, boema se trăiește, se simte și se gustă (aproape) la fel. Un curs de gătit clasic, precum Boema lui Puccini cu o asociere ideală de vinuri. Gătim, discutăm, savurăm:

  • Chardonnay - Ravioli cu gălbenus de Ou, cremă de Spanac, Beurre Noisette
  • Fetească neagră – Muschi de Vită, sos brun cu Hribi, Pommes Dauphinoise
  • Late harvest Riesling – Tarte Tatin cu Pere, Înghețată

***Această serie de cursuri explorează puterea gastronomiei de a dărui una dintre cele mai simple mari plăceri. Mâncarea exprimă afecțiune și aduce oamenii împreună, iar vinul creează contextul social în care omul devine binevoitor, filozof, adesea amorezat de lume. Vom explora aici de la asocierile clasice, către cele mai curajoase, pentru că 'amor mundi'.

♥ Poti darui acest curs - iti pregatim un card personalizat.

Include apă, ceai, cafea, wine pairing (un pahar/fiecare vin), rețete (email). • Instructor curs: Chef Ileana Braniște • Durata: 3 ore • Limba: română

Mar 8 / 14:00

Preturi

365RON/participant
185RON/invitat

Cursuri anterioare

Cooking class: French Skills (cu pește)

Cu și despre pește, de la filetat, la faimoasa supă de pește din Burgundia și până la clasicul rillette (paté). Trei rețete clasice frantuzești: 

  • Rillette de Somon
  • Pôchouse Bourguignonne (cu Biban de Mare)
  • Mille Feuille cu Cremă de Patiserie cu Vanilie și Zmeură

♥ Poti darui acest curs - iti pregatim un card personalizat.

Include apă, ceai, cafea, un pahar de vin, rețete (email). • Instructor curs: Chef Constantin Turculeț • Durata: 3 ore • Limba: română

Feb 23 / 12:00

Preturi

365RON/participant
185RON/invitat

La Mer – Express Cooking 1H30MIN.

Relaxeaza-te și ascultă briza mării. Deschide ochii: 

  • St Jacques, crispy Bacon, piure de Conopidă, emulsie de Spanac
  • Biban de Mare, texturi de rădăcinoase (piure/chips/caramelizare)
  • Înghețată cu popcorn și alge de mare

*** Cursul Express = scurt, fun, concentrat pe un anume subiect, predat în 1h.30minute. Spre deosebire de cursurile obisnuite de 3 ore, un curs express urmărește un singur subiect și este perfect pentru deconectarea ‘after-work’.

♥ Poti darui acest curs - iti pregatim un card personalizat.

Include apă, ceai, cafea, un pahar de spumant, rețete (email). • Instructor curs: Chef Constantin Turculeț • Durata: 1h30minute • Limba: română

Feb 20 / 18:30

Preturi

215RON/participant

Atelier de Ciocolaterie artizanală

Un atelier de împărtășit cu cei dragi. Vei lucra individual cu ciocolata cuvertură și vei realiza câteva dintre cele mai cunoscute creații din ciocolată, pe care le poți replica și acasă. Ce vei pepara:

  • Trufe cu Șampanie și Ciocolată
  • Praline hearts cu caramel sărat si fructul pasiunii (nivel începători)
  • Mendiants de Ciocolată cu diferite ingrediente
  • Chocolate barks de Ciocolată albă cu Merișoare, Fistic și Sare de Mare
  • Clusters de Ciocolată și Arahide

♥ Poti darui acest curs - iti pregatim un card personalizat.

Include apă, ceai, cafea, vin spumant, rețete (email). • Instructor curs: Alexandra Iordache (Pastry Chef & Owner ILENWE) • Durata: 3 ore • Limba: română

Feb 14 / 18:00

Preturi

350RON/participant

Foodie’s Karma – Cooking class & Wine pairing

Un ‘foodie’ care trăiește într-o lume prea grăbită. Practică gătitul ca meditație, condimentele sunt acel ‘awareness’ mult râvnit, iar conexiunea cu celalat e restabilită prin răspunsuri la întrebarile existentiale ce încep cu ‘ce vin merge la..?’ 

Pentru cei ce viseaza la aceeasi karma distinsă, nu-i moment mai bun decât acum (live in the now, cum s-ar spune):

  • Muscadet - Supă Thai cu Dovleac si Dumplings cu Creveti
  • Petit Verdot – Tajine de Rață, Cous-cous
  • Spumant Rosé – Mousse de Căpșuni  

***Această serie de cursuri explorează puterea gastronomiei de a dărui una dintre cele mai simple mari plăceri. Mâncarea exprimă afecțiune și aduce oamenii împreună, iar vinul creează contextul social în care omul devine binevoitor, filozof, adesea amorezat de lume. Vom explora aici de la asocierile clasice, către cele mai curajoase, pentru că 'amor mundi'.

♥ Poti darui acest curs - iti pregatim un card personalizat.

Include apă, ceai, cafea, wine pairing (un pahar/fiecare vin), rețete (email). • Instructor curs: Chef Ileana Braniște • Durata: 3 ore • Limba: română

Feb 9 / 14:00

Preturi

365RON/participant
185RON/invitat

Express cooking: Temaki Sushi + Beer Pairing

In această seară, vei stăpâni tehnica temaki-ului - un tip de sushi rulat manual, vei învăța să gătești orezul pentru sushi, iar de asocierea de bere artizanală ne ocupăm noi. 

Temaki Sushi mix: 

somon / ton / creveti / vita /legume (raw & tempura)

*** Cursul Express = scurt, fun, concentrat pe un anume subiect, predat în 1h.30minute. Spre deosebire de cursurile obisnuite de 3 ore, un curs express urmărește un singur subiect și este perfect pentru deconectarea ‘after-work’.

♥ Poti darui acest curs - iti pregatim un card personalizat.

Include apă, ceai, cafea, asociere de bere artizanală, rețete (email). • Instructor curs: Chef Constantin Turculeț • Durata: 1h30minute • Limba: română

Feb 6 / 18:30

Preturi

200RON/participant

The Ritz cooking class

In 1898 in Arondismentul 1 al Parisului se deschidea Hôtel Ritz în colaborare cu faimosul chef Auguste Escoffier. Este discutabil dacă Escoffier a creat decadentul Tournedos Rossini cu vită, foie gras și trufe, însa luxul acelui loc domină și azi Place Vendôme. Pentru ocazii speciale și nu numai, învață să gătești așa:

  • Mini Terină de Foie gras (tourchon), Salată, Chutney de Gutui
  • Beef Rossini (muschi de vită, foie gras, trufe, sos Madeira)
  • Clafoutis cu Pere și Migdale

♥ Poti darui acest curs - iti pregatim un card personalizat.

Include apă, ceai, cafea, un pahar de vin, rețete (email). • Instructor curs: Chef Constantin Turculeț • Durata: 3 ore • Limba: română

Feb 2 / 14:00

Preturi

375RON/participant
185RON/invitat

Arata mai multe cursuri anterioare