Credem că în domeniul nostru, colaborarea, fluiditatea și bucuria de a împărtași mâncare și idei sunt valori importante și esențiale pentru a construi o cultură culinară. De aceea, în plus față de echipa in-house, căutăm, selectăm și invităm în echipa ne-permanentă, Guest Chefs. Sunt aceia ce prețuiesc aceste valori și au ceva cu adevarat interesant de împărtășit comunității Société Gourmet.

 

Thomas Huit
Thomas HuitGuest Pastry Chef
Lucreaza in restauratie de la 16 ani, incepand cu scoala profesionala de 2 ani, obtinand brevetul profesional (BEP Hotellerie Restauration). In acest timp lucreaza in Franta la restaurantul L’Esturgeon (o stea Michelin). A trecut prin toate
domeniile si sectiile de la restaurant, la braserie de lux (La Defense, Paris), cofetarie de hotel (Concorde La Fayatte). S-a intors la studii pentru inca 3 ani si a continuat sa lucreze, alegand partea de catering la Dalloyau. A fost chef de partie la Le Paris, Hotel Lutetia (o stea Michelin) si s-a ocupat de partea de cofetarie-patiserie. A urmat pozitia de Executive Pastry Chef al Sheraton Hotel Bucuresti, apoi Executive Pastry Chef la One and Only The Palm Dubai. Thomas s-a intors in Romania si conduce laboratorul de la Arc Bakery.
Atelierele lui Thomas pentru Société Gourmet au un concept bine definit: deserturi delicioase, simplu si rapid de facut acasa; pentru oameni ocupati si rafinati.
Ana Consulea
Ana ConsuleaGuest Pastry Chef
Este expert cofetar, absolventa a Scolii de Cofetari din Montbeliard sub îndrumarea maestrului Eric Vergne.

S-a intors in tara pentru a contribui la afacerea familiei si pune bazele ZEXE Cofeturi. Cand a simtit ca e pregatita, a deschis propria afacere: ZEXE Braserie – un proiect amibitios, nascut din dorinta de a continua si reinventa cofetaria romaneasca interbelica.

Ana are tehnicile si formarea dobandite la scoala frantuzeasca, insa Ana mai are si o finete, o modestie si un respect pentru profesie, pe care noi l-am admirat inca de cand ne-am intalnit si ea ne-a spus ‘prefer sa-mi spui cofetareasca, nu ‘pastry chef”. Atelierele Anei pentru Société Gourmet traduc cofetaria pentru pasionati si adauga cateva secrete din laboratoarele profesionistilor.

Just Benayache
Just BenayacheGuest Chef
Chef Just Benayache este nascut in Paris, insa a crescut in Monton, in sudul Frantei – zona care i-a marcat stilul de gatit si inspiratia culinara. Are o experienta profesionala de 35 de ani debutand in Nisa, la Casinoul din Baulieu sur Mer. Insa adevarata sa cariera incepe in Olanda alaturi de Henck Savelberg, unde a avansat de la ‘chef de partie’ la ‘sous chef’, castigand impreuna 2 stele Michelin.

Dupa 6 ani, se intoarce pe Coasta de Auzur la Hotel Carlton din Cannes si Cap Estel din Eze. Isi completeaza cunostiintele lucrand timp de doi intr-o brutarie-patiserie-chocolaterie.

Se stabileste in Romania in 2004, iar acum se ocupa de Les Saveurs d’Yveline, o afacere de familie in care isi investeste talentul si pasiunea creand produse artizanale fine. Atelierele lui Just pentru Société Gourmet transmit tehnicile clasice, de baza ale gastronomiei, cu ale sale elemente fundamentale precum sosuri, reductii, metode de preparare si conservare. Daca iti este dor de clasica gastronomie frantuzeasca sau vrei sa afli bazele gastronomiei, vino la un curs cu Just.

Carmen Pop
Carmen PopGuest Baker
A facut scoala de bucatari in Bucuresti unde a realizat ca e o gluma proasta precum ceafa cu cartofi prajiti. A finalizat un stagiu de „Cuisine & Culture” la Institutul Paul Bocuse de la Lyon, un curs intens de boulangerie si patiserie la Barcelona, curs de perfectionare in baking la Madrid si practica in Italia, zona Abruzzo. Are un calm de neclintit, iar ca profesor este unul darnic si rabdator.

„Pentru mine facutul painii, framantatul aluatului, fermentarea si asteptarea dospitului iar, in final, coptul painii, au un efect terapeutic. Undeva, in memoria ancestrala, femeile coceau paine pentru familiile lor, isi hraneau copiii si ii adunau pe toti in jurul mesei. Eu sunt un brutar amator care face paine artizanala cu maia salbatica pentru familie si prieteni. Copilul meu nu stie gustul painii „de Titan”.
Carmen sustine pentru Société Gourmet ateliere de paine cu maia, focaccia sau ciabatta si a deschis propria brutarie artizanala (Flour Power Bakery).

Cristian Dăscăleanu
Cristian DăscăleanuGuest Chef
„Am calatorit de la est la vest, de la nord la sud, curiozitatea mea pentru gastronomie m-a dus in insulele Marii Egee pana cand am ajuns in nordul Norvegiei, din inima Londrei in sudul Italiei, din nordul Portugaliei pana in capitala Ucrainei, am locuit in diferite tari, in diferite culturi si traditii, cu diferiti oameni.
Nu restaurantele unde am lucrat sunt importante ci acei Chefs sub care am lucrat si m-au influentat, acestia sunt cei mai importanti pentru mine – oamenii si caracterul lor: George Toma, Jose Azevedo, Magnus Ek, Shane Hughes, John Nocita s.a.m.d. Dar pe langa acesti mari Chefs, multi dintre ei cu stele michelin, m-au influentat multi oameni simpli precum pastorii de capre aflati in muntii Cretei, populatia Sami, pastorii de reni, pescarii de scoici din apele cercului polar, crescatorii de porci negri din sudul Italiei, producatorii amatori de vin din Portugalia, culegatorii albanezi de masline.
Acum, calatoresc in Romania si incerc sa-mi creez propria identitate culinara, sa descopar oamenii, povestile, aromele, gusturile si ingredientele nepuse in valoare sau nebagate in seama pana acum. Sunt un impatimit al ideii de slow food si al bucatariei nordice, al conservarii prin fermentare, macerare sau uscare, a-mi alege ingredientele din natura sau din produsele fermierilor.”
Vova (Vladimir Curnic)
Vova (Vladimir Curnic)Guest Chef
Este unul dintre cei mai apreciati maestri ai bucatariei japoneze din Romania, Executive Chef al restaurantului Yoshi Sushi & Teppanyaki din Bucuresti. Originar din Republica Moldova, Chef Vova este indragostit de traditia si de bucataria japoneza, pe care o practica neincetat din anul 2003, dupa ce a finalizat scoala profesionala de bucatari. Cursurile lui Vova pentru Société Gourmet sunt gandite astfel incat pasionatii sa poata descoperi ingrediente de calitate esentiale din bucataria japoneza, greu accesibile consumatorului obisnuit, insa cu accent pe tehnici si preparate usor de replicat acasa.
Madina Zhumadilova
Madina ZhumadilovaGuest Pastry Chef
Madina Zhumadilova este instructor si consultant international in patiserie. Si-a inceput activitatea in patiserie in anul 2012 renuntand la o cariera in diplomatie si alegand diploma de patiser. De atunci, a infiintat o companie de catering in Kazakhstan si preda cursuri de patiserie in Rusia, Republica Moldova, Germania, S.U.A si Romania. Temele de curs preferate ale Madinei sunt “Modern French Mousse Desserts” si “Classic Russian Cakes”.
A asistat renumiti Pastry Chefs (Antonio Bachour, Amaury Guichon, Nina Tarasova, Richard Hawke, Ksenia Penkina) pe durata cursurilor lor in Romania.
Madina a absolvit Stiinte la George Washington University din Statele Unite, a obtinut o diploma in patiserie la Credo College Kazakhstan, iar in Romania diploma in patiserie la ICEP Hotel School.
Madina datoreaza viziunea ei “outside the kitchen box” calatoriilor in toata lumea si deschiderii catre culturi si gastronomii diferite.
Julius Gutierrez
Julius GutierrezGuest Chef
Julius Gutierrez vine din Filipine, este Chef teppanyaki specializat in bucatarie filipineza si bucatarie calda japoneza. Cursurile sale pentru Société Gourmet sunt gandite ca o introducere in gastronomia autentica filipineza si bucatariile asiatice.