Pentru Adulti

Urmatoarele evenimente

Tu, Eu, Carbonara – atelier de gătit în cuplu

Sa gătești cu persoana dragă și să mâncați ce ați pregătit este una dintre cele mai romantice activități. De Valentine’s Day, îndrumați de Chef, acest atelier poate fi cel mai distractiv date pentru tine și partenerul tău. Veți găti împreună:

  • Paste hand-made cu creveți și roșii uscate 
  • (The Real) Pasta Carbonara 
  • Tiramisu
Include: 2 participanți la atelier, cina cu două feluri, băuturi soft, welcome prosecco (extra băuturi se pot comanda la fața locului). **Pretul afisat este pentru un cuplu**

Feb 14 / 19:00

Preturi

690RON/participant

Les Dames de Cocktail – atelier pentru Ele

O experiență convivială, exclusiv feminină de mixologie & cocktail. În acest atelier de 2 ore vei învața să creezi cocktailurile preferate sau descoperi băutură ta personalizată. Așa s-au născut cocktail-urile Principessa, Toni Malloni sau Sfântul Petru, băuturi inspirate de personalitatea creatorilor și îndrăgite la petrecerile casei. 

Ce include experiența: 

  • atelier 3 cocktail-uri: spune-mi despre tine și vom crea împreună cocktailul care te reprezintă
  • finger-food, apă și cafea
  • atmosfera intimă a casei SG, rezervată în exclusivitate grupului 
Include: atelier de 2 ore, 3 cocktailuri la alegere, bauturi soft, finger-food

Mar 8 / 19:30

Preturi

350RON/participant

Carne Diem. Totul despre Vită – curs 3 H

Acest atelier este despre carnea de vită - vei învăța despre felurile de carne de vita (specii și utilizări), ce înseamnă gradul de marmorare; carne maturată versus carne proaspătă. Vei învăța aplicat despre tipuri de gătire: tartar, slow-cooked, steak; cut-uri de vită și temperaturile de gătire pentru steak. Ce gătești: 

  • Tartar de Vită
  • Steak din mușchi de vită (T-bone / Tomahawk) si Skirt steak cu piure de cartofi cu trufe, sos brun și sparanghel. 
  • Gulaș (tehnica slow cooking)
Include: apă, ceai, cafea, un pahar de vin • Instructor curs: Chef Catalin Constantin • Durata: 3 ore • Limba: română

Mar 12 / 14:00

Preturi

490RON/participant

Atelier RED – workshop de cupaje & delicii fingerfood

Cum ar fi să ai propriul tău vin, creat chiar de tine ?

La atelierul de cupaje vei degusta și cunoaște câteva varietăți de vin pentru ca mai apoi să compui un cupaj pe gustul tău. Vei fi ghidat pas cu pas de către sommelier până la îmbutelierea sticlei pe care o poți lua acasă. Red Bordeaux, Chianti, Côtes du Rhône, Porto sunt unele dintre cele mai cunoscute vinuri, de fapt cupaje de vin - tehnica cupajarii (wine blending) este una înnobilată de timp, folosită de sute de ani.  

Experiența este completată de o selecție de gustări create de Chef. Această activitate este ideală pentru a fi împărtășită cu prietenii. 

Ce include atelierul de cupaje:

  • degustarea a 3 vinuri premium cu scopul de a înțelege cum se crează un cupaj
  • selecție finger-food gătite de Chef Cătalin Constantin
  • workshop de cupajare
  • îmbutelierea cupajului realizat
Include: atelier 2 ore, degustarea a 3 vinuri, selectie finger-food, apa, cafea, o sticlă din cupajul realizat.

Mar 17 / 19:00

Preturi

390RON/participant

Atelierul de Pâine artizanală cu maia – 6H

O poveste veche de când lumea, un aliment în memoria ancestrală, adus astazi la nivel de măiestrie și arta. Învață de la un pasionat fără margini, brutar cu experiență și răbdare, despre painea artizanală cu maia. Nivelul de dificultate al cursului e mediu. Deci, fiti curajosi!

Ce include atelierul: 

  • O calatorie in universal pâinilor artizanale cu maia. 
  • Despre maia. Cum sa menții o maia sănătoasa pentru pâine.
  • Vom învăța cum să lucrăm cu diferite feluri de grâne și semințe.
  • Modalitați de calcul și întelegere a unei rețete - procentele brutarului.
  • Vom trece prin toate etapele aluatului. De la  autoliză, frământare, strech & fold, fermentare, pre-shape & shape creativ, dospire, scoring și coacere.
  • Modalităti de păstrare a pâinii.
  • Degustarea pâinii împreună cu alte ingrediente delicioase.
Include: suport de curs, maia tocmai buna de folosit, aluat pentru acasă, o pâine realizată la curs, băuturi și degustare pâine. • Instructor curs: Carmen Pop (brutar/owner Flour Power Bakery) • Durata: 6 ore • Limba: română

Mar 25 / 11:00

Preturi

350RON/participant

Atelier Seafood

Despre pește și fructe de mare gătite rapid și delicios. Fresh & chic ! Ce gătești: 

  • Gravadlax rapid
  • Moules marinières
Include: apă, ceai, cafea, un pahar de vin • Instructor curs: Chef Catalin Constantin • Durata: 3 ore • Limba: română

Mar 26 / 14:00

Preturi

380RON/participant

Eggspectation – Top 5 metode de a găti oul

Cineva a spus “stăpânești oul, stăpânești bucătăria! “ Un curs  esențial cu și despre cele mai cunoscute și delicioase metode de a găti oul like a pro.

  • Emulsie- sosul olandez, maioneza
  • Oua poșate - Eggs Royale
  • Omletă pufoasă
  • Sunny side up vs. Huevos fritos
  • Huevos Rancheros
Include: apă, ceai, cafea • Instructor curs: Chef Catalin Constantin • Durata: 3 ore • Limba: română

Apr 9 / 14:00

Preturi

380RON/participant

Thai Fish – curs de gătit 3H

Despre peștele gătit lejer, cu acel ‘je ne sais qua’ născut din combinația de arome specifică Thailandei. Ce gătești:

  • Thai fish curry cu orez basmati
  • Mango sticky rice
Include: Includes: apă, ceai, cafea • Instructor curs: Chef Catalin Constantin • Durata: 3 ore • Limba: română

Apr 23 / 14:00

Preturi

380RON/participant

Cursurile Anterioare

Cina de Craciun ‘Friends & Strangers’

Pentru mulți dintre noi Crăciunul înseamnă timp cu familia, dar noi ne-am dori și timp cu prietenii, cu cei dragi, familia extinsă. Fără copii, fără griji, doar zâmbete, mâncare bună, vin și vorbe. Așa ne-am gândit să petrecem înainte de Crăciun, o cină pregătită live de Chef Cătalin Constantin, cu atmosfera specială SG pe care mulți dintre voi o știți. Vor veni prietenii noștri, ai voștri și cel mai probabil câțiva necunoscuți. 

* Numai pentru adulți

  • Bruschete cu mousse de jumări, ceapă crocantă și praz
  • Tapas cu zacuscă, brânză de burduf și babic
  • Pulpă de rață confiată cu portocale, scorțișoară și anason,  piure de morcovi, polenta crocantă și sos de portocale.
  • Croquembouche
Include: cină cu trei feluri, băuturi soft, welcome prosecco, un pahar de vin (extra băuturi se pot comanda la fața locului)

Dec 17 / 19:00

Preturi

350RON/participant

Cina de Craciun ‘Friends & Strangers’

Pentru mulți dintre noi Crăciunul înseamnă timp cu familia, dar noi ne-am dori și timp cu prietenii, cu cei dragi, familia extinsă. Fără copii, fără griji, doar zâmbete, mâncare bună, vin și vorbe. Așa ne-am gândit să petrecem înainte de Crăciun, o cină pregătită live de Chef Cătalin Constantin, cu atmosfera specială SG pe care mulți dintre voi o știți. Vor veni prietenii noștri, ai voștri și cel mai probabil câțiva necunoscuți. 

* Numai pentru adulți

  • Bruschete cu mousse de jumări, ceapă crocantă și praz
  • Tapas cu zacuscă, brânză de burduf și babic
  • Pulpă de rață confiată cu portocale, scorțișoară și anason,  piure de morcovi, polenta crocantă și sos de portocale.
  • Croquembouche
Include: cină cu trei feluri, băuturi soft, welcome prosecco, un pahar de vin (extra băuturi se pot comanda la fața locului)

Dec 10 / 19:00

Preturi

350RON/participant

Latin Street Food (South America vs Europe)

Se încinge atmosfera, papilele se topesc de poftă și bucuria e cu efect imediat. Acum, cine are sânge latin?

  • Frigănele sărate de cod, salsa de ananas - Spania
  • Tacos - Mexic 
  • Pui Piri piri- Portugalia
  • Mușchi de vită la grătar, sos chimichurri - Argentina

♥ Poti darui acest curs - iti pregatim un card personalizat.

Include: apă, ceai, cafea, un pahar de vin, rețete (email). • Instructor curs: Chef Constantin Turculeț • Durata: 3 ore • Limba: română

Jul 19 / 14:00

Preturi

345RON/participant
165RON/invitat

Osaka Street Food & beer pairing – curs în grădină

Descoperi gusturi noi și delicioasa bucătărie ‘de stradă’ japoneză pe care o facem ușor de replicat și acasă - tips & tricks: ce ingrediente și de unde le găsești. Facem și o asociere de beri artizanale românești pentru că merg de minune. Cursul va avea loc în grădină.

  • Okonomiyaki (traducere: ‘gătit cum vă place’ - clătită sărată japoneză)
  • Home-made Gyoza (moi la interior, crocanți la exterior, aceștia sunt colțunașii japonezi omniprezenți în Japonia, de la street-food și până la fine-dining

 

*** Cursul Xpress = scurt, fun, concentrat pe un anume subiect, predat în 1h.30minute (de gătit). Spre deosebire de cursurile obisnuite de 3 ore, un curs express urmărește un singur subiect și este perfect pentru deconectarea ‘after-work’.

♥ Poti darui acest curs - iti pregatim un card personalizat.

 

Include: apă, ceai, cafea, asociere de beri craft românești, rețete (email). • Instructor curs: Chef Cătălin Constantin • Durata: 1h.30min (de gătit) ore • Limba: română

Jun 26 / 18:00

Preturi

200RON/participant

Cook like a Greek: Mezedes cu Lady Chef Evanthia Zisi (Amvrosia Restaurant)

La acest atelier gătești cu o grecoaică ce iubește să împărtășească (aproape) tot ce știe. De la Lady Chef Evanthia înveți să gătești autentic 8 mezze delicioase ‘to share’. Cursul are loc în grădină, acasă la Chef (adică la restaurantul Amvrosia)

  • Ardei kapia umpluți cu feta
  • Tzatziki
  • Salată de vinete cu feta
  • Haloumi grill
  • Bougiourdi
  • Souvlaki
  • Fava (pastă de linte)
  • Salată grecească

♥ Poti darui acest curs - iti pregatim un card personalizat.

Include: apă, ceai, cafea, rețete (email). • Locația cursului: Amvrosia Restaurant ( Strada Drumul Bisericii 11) • Instructor curs: Chef Evanthia Zisi (Amvrosia Restaurant) • Durata: 2 ore • Limba: română

Jun 25 / 19:00

Preturi

325RON/participant

Mușchiul de Vită & craft beer pairing (xpress 1h30min.) – curs în grădină

La tigaie (pan seared) versus sous vide. La atelierul de vită vei învăța secretele unui mușchi de vită perfect de fiecare dată și 3 feluri în care poți să-l prepari. Cursul se desfășoară în grădină.

  • Carpaccio de Vită
  • Vita tataki (pan seared) / sos ponzu / chipsuri de păstârnac / ceapă verde caramelizată / salsa
  • Mușchi de vită (sous vide) / sos de cafea / gnocchi cu păstârnac
  • Înghețată cu cafea & păstârnac

*** Cursul Express = scurt, fun, concentrat pe un anume subiect, predat în 1h.30minute (de gătit). Spre deosebire de cursurile obisnuite de 3 ore, un curs express urmărește un singur subiect și este perfect pentru deconectarea ‘after-work’.

♥ Poti darui acest curs - iti pregatim un card personalizat.

Include: apă, ceai, cafea, asociere de beri craft românești, rețete (email). • Instructor curs: Chef Constantin Turculeț • Durata: 1h30minute (de gătit) • Limba: română

Jun 25 / 18:30

Preturi

250RON/participant

Arata mai multe cursuri anterioare